Nya majoriteten i Arboga
Nya majoriteten i Arboga. Fr v. Hans Ivarsson (C), Carl Erik Almskoug (Opa), Dan Karlsson (V), Anders Röhfors (M), Marianne Samuelsson (L), Christian Payrel (Mp), Kjell Wendin (Kd)

Spikat beslut om nya samarbetet i Arbogapolitiken

3:23 min

Efter ett möte igår kväll är den nya majoriteten i Arboga definitivt överens om att styra kommunen resten av mandatperioden.

De sju samverkande partierna beslutade att gå vidare med beslut om att samregera Arboga, och skriver i ett gemensamt pressmeddelande: 

Vi lägger våra ideologiska skillnader på hyllan för att samarbeta om Arbogas framtid och välfärd.

Vi sätter omgående igång med förberedelser för nyval av nämndpresidier med förhoppningen att dessa skall beslutas vid kommunalfullmäktigesammanträdet i april.

I det nya samarbetet ingår Moderaterna, Liberalerna, Omsorgspartiet, Centerpartiet, Vänsterpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet.

Bara Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna står utanför.

Det var efter interna stridigheter inom Socialdemokraterna som den tidigare majoriteten i Arboga sprack, och Socialdemokraterna miste makten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista