Inte mycket kvar av Önstaskolans gymnastiksal.
Inte mycket kvar av Önstaskolans gymnastiksal. Foto: Liselotte Karlsson/Sveriges Radio.

Fem anhållna för mordbranden på Önstaskolan

1:07 min

Polisen i Västerås har fått ett genombrott i utredningsarbetet efter branden i Önstaskolans gymnastiksal. Fem ungdomar är anhållna.

I dag har polisen hämtat in fem personer som är misstänkta för den grova mordbranden på Önsta, då Önstaskolans gymnastiksal totalförstördes.

Samtliga fem är nu anhållna på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. De fem anhållna är straffmyndiga ungdomar hemmahörande i Västerås.

– Fortsatta utredningsarbetet syftar nu till att stärka misstankarna eller att avföra någon från utredningen, framhåller Lars Jansson, utredningsansvarig vid lokalpolisområde Västerås.

– Ett gediget utredningsarbete har nu lett fram till att dessa fem personer sitter anhållna. Senast på lördag måste jag ta ställning till om jag behöver begära någon eller några häktade. Det är extra viktigt att komma ihåg att dessa unga personer fortfarande endast är misstänkta och ännu inte dömda, säger Karolin Hellsberg, förundersökningsledare vid Åklagarkammaren i Västerås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista