Nya majoriteten i Arboga
Nya majoriteten i Arboga. Fr v. Hans Ivarsson (C), Carl Erik Almskoug (Opa), Dan Karlsson (V), Anders Röhfors (M), Marianne Samuelsson (L), Christian Payrel (Mp), Kjell Wendin (Kd)

Nya majoriteten i Arboga föreslår kandidater till ordförandeposter

1:13 min

Nu är det klart vilka personer den nya majoriteten i Arboga föreslår som ordförande i styrelser och nämnder.

Det är alla partier utom Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna som är med i det nya styret.

Moderaternas Anders Röhfors föreslås bli kommunstyrelsens ordförande. Vänsterpartiets Dan Karlsson blir ordförande i Socialnämnden.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande blir Liberalernas Anders Cargerman. I Fritid- och kulturnämnden sitter Centerns Hans Ivarsson kvar som ordförande, det gör också Omsorgspartiets Carl-Erik Almskoug i tekniska nämnden.

Bland partierna i majoriteten är det bara Miljöpartiet och Kristdemokraterna som inte får någon ordförandepost, men enligt Anders Röhfors är de partierna inte sura för det.

– Nej, de är inte sura. Kristdemokraterna får en förste vice i socialnämnden och Miljöpartiet får en förste vice i tekniska, säger Anders Röhfors, som tycker att förhandlingarna mellan partierna har gått bra.

Det är kommunfullmäktige som sedan ska fatta beslut om det blir de här personerna som får posterna.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista