Tilda Anvemyr, Svensktoppen nästa i Västmanland.
Tilda Anvemyr. Foto: Privat.
Svensktoppen nästa

Låt 1: Orden hänger kvar - Tilda Anvemyr

17-åriga Tilda Anvemyr från Västerås var med i Svensktoppen nästa redan förra året. Då kom hon tvåa. Nu tar hon chansen igen, med låten Orden hänger kvar.

För att rösta på Tilda Anvemyr: Skicka sms till 722 50 och skriv p4västman (mellanslag) låt1. Man får rösta max 10 ggr från samma telefon. Varje sms kostar 3 kr + trafikavgift.

Tilda Anvemyr är en 17-årig tjej från Västerås som precis har börjat gymnasiet på Rudbeckianska. Hon har tidigare gått på Fryxellska skolan i sångklass.

Hon har sjungit så länge hon kan minnas. Började i tidig ålder i barnkörer och har varit med i olika talangtävlingar.

När Tilda var 14 år hade hon huvudrollen i en musikal som Amforagruppen satte upp på Culturen i Västerås. Musikal är något hon skulle vilja satsa på i framtiden. Under samma år tog hon sig också till finalen i Lilla Melodifestivalen.

Tilda var med i Svensktoppen nästa i P4 Västmanland även ifjol och tyckte att det var väldigt roligt. Då lyckades hon knipa en andra plats. Nu gör hon ett nytt försök. I år med en ballad på svenska som handlar om ung kärlek, om hur det är att vara 17 år och kär.

Låten Orden hänger kvar är skriven av Ylva Persson, Linda Persson, Dan Attlerud och Peter Bengtsson.

Länsfinalen avgörs nu på fredag den 27 maj klockan 17-18 på Stora torget i Västerås.

Mer om Svensktoppen nästa i P4 Västmanland

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".