Jennie Wernersson, Svensktoppen nästa i Västmanland 2016.
Jennie Wernersson, Svensktoppen nästa i Västmanland 2016. Foto: Leif Wernersson.
Svensktoppen nästa

Låt 3: Vi lever vi älskar - Jennie Wernersson

Jennie Wernersson jobbar på heltid som trubadur och konstnär. Nu vill hon ta chansen och vara med och tävla i Svensktoppen nästa i P4 Västmanland.

För att rösta på Jennie Wernersson: Skicka sms till 722 50 och skriv p4västman (mellanslag) låt3. Man får rösta max 10 ggr från samma telefon. Varje sms kostar 3 kr + trafikavgift.

Jennie Wernersson föddes 1971 i Västerås och bor fortfarande kvar. Sedan 2014 arbetar hon heltid som trubadur och konstnär.

Musiken har betytt mycket för henne ända sedan hon var liten, men hon började inte sjunga "på riktigt" förrän hon var runt 13 år.

Några år senare fick hon för sig att köpa en gitarr, det skulle ju bli så mycket mer effektfullt att kunna spela ett instrument till sången.

– När jag till slut lärt mig detta instrument (självlärd hemma i soffan), så gav det ena det andra och min resa i underhållningens värld började, säger Jennie.

Jennie har själv skrivit bidraget Vi lever vi älskar. Hon har totalt skrivit 17 låtar under årens lopp och säger att texterna handlar om det som händer i livet, om kärlek, men även några humoristiska texter med knorr.

Mer om Svensktoppen nästa i P4 Västmanland

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".