Marie Leander blev glad över att få tillbaka sin försvunna väska av Jonna Noblin på P4 Västmanland.
Marie Leander blev glad över att få tillbaka sin försvunna väska av Jonna Noblin på P4 Västmanland. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio

Den tappade väskan har hittat sin ägare

"Det känns otroligt, tack!"
1:33 min

Vems var den orangea kassen som Jonna hittade? Tusentals har engagerat sig och idag fick äntligen historien ett lyckligt slut. 

Det hela började med att Jonna Noblin, programledare på P4 Västmanland, på väg till jobbet i måndags morse cyklade bakom en kvinna som i en korsning tappade sin väska med kläder som hon hade på pakethållaren. Jonna försökte då cykla ikapp kvinnan med lyckades inte. 

Istället lade då Jonna ut ett foto på radions facebook-sida och efterlyste kassens ägare. Bilden har sedan spridits över 300 gånger och över 31 000 personer har nåtts av bilden och efterlysningen. 

Senare under måndagskvällen fick Jonna ett mejl från en kvinna som sade sig veta vem kassen tillhörde. Och vid lunchtid på tisdagen kunde påsen och kvinnan återförenas. 

– Det känns faktiskt otroligt att man får tillbaka någonting när man tror att det är borta, säger Marie Thelander, väskans ägare. 

Vad tänkte du när du fick höra att P4 Västmanland hade din tappade väska? 

– Jag tänkte bara att 'nä det är inte sant'. 

Här kan du se videon på när väskan återlämnas till Marie. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".