VIK Hockey jublar efter mål. Foto: Mattias Forsberg/SR.

VIK Hockey om vändningen - tacksamma för allt stöd

Johan Fägerblad: Vi hade en plan B
1:22 min

Idag kom beskedet att konkurshotet är avvärjt för VIK Hockey. Ordföranden Camilla Törngren och klubbchefen Johan Fägerblad berättade under en pressträff att de nu är oerhört lättade, och tacksamma för det stöd klubben fått. 


– Vi har hört av oss till våra VIK-vänner och sponsorer som har hjälpt till och bidragit ända in i det sista. Vi har haft ett fantastiskt stöd där ute. Det har varit otroligt mycket initiativ, våra supportrar och andra som har bidragit i hela processen. Det värmer hjärtat, verkligen, säger ordföranden Camilla Törngren.

Totalt har det samlats in 6,7 miljoner kronor och dessutom ett underhandsackord på 1,5 miljoner och det räcker för att kunna avbryta rekonstruktionen. VIK kan nu fortsätta i Hockeyallsvenskan även kommande säsong.

– Vi hade en plan B i bakfickan utifall Skatteverket skulle säga nej och den planen satte vi igång när vi fick beskedet från Skatteverket. Sedan har vi jobbar stenhårt för att få ihop det, säger klubbchefen Johan Fägerblad.

VIK Hockeys ordförande Camilla Törngren är lättad och säger att hon är mycket trött nu.

– Det har varit ett stort arbete där många inblandade har varit med och bidragit. Det har varit intensiva två månader som har lett oss fram till det här.

Nu börjar nästa steg i processen.

– Det går ganska fort framåt nu. Under nästa vecka vill Skatteverket ha sina pengar, lönegarantierna ska börja återbetalas, så det är ganska snabbt in nu i nästa steg i processen, att återgå till en normal verksamhet, säger Camilla Törngren.

Rapporteringen från pressträffen:

  • VIK hockeys ordförande Camilla Törngren och klubbchefen Johan Fägerblad hälsar välkommen till pressträffen.
  • Vi kan nu avbryta rekonstruktionen och vi har säkrat spel i Hockeyallsvenskan kommande säsong, inleder Camilla Törngren.
  • Det har varit intensiva månader, vi har jobbat stenhårt och är nu lättade och tacksamma, säger Camilla Törngren.
  • Hon riktar ett stort tack till partners, supportrar, fodringsägare och alla andra som hjälpt till att rädda VIK. Nu fortsätter planeringen för arbetet nästa verksamhetsår. Nu ska budget och organisation ses över, berättar hon.
  • Styrelsemedlemmarna har ställt sina platser till förfogande och valberedningen tittar nu på hur en kommande styrelse ska se ut, säger Camilla Törngren.
  • Patrik Zetterberg presenterar nyförvärv. Idag blev det klart med två nya spelare: forwarden Markus Persson som närmast kommer från spel i Tingsryd och målvakten Henrik Lundberg från Örebro.
  • Det står också klart att backen Hampus Larsson blir kvar i VIK ytterligare en säsong.
  • Patrik Zetterberg berättar också att det stora fokuset nu ligger på tränarfrågan. Han hoppas att det ska vara klart inom tre veckor.
  • En stor anledning till att det löste sig så snabbt för VIK, att man lyckades undvika konkurs, är hjälpen från sponsorer, säger Camilla Törngren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".