Jontatan Lundin, Svensktoppen nästa Västmanland 2016.
Jontatan Lundin. Foto: Privat.
Svensktoppen nästa

Låt 8: Tänk om - Jonatan Lundin

Västeråsaren Jonatan Lundin har en brokig musikbakgrund med allt från klassiskt och hårdrock till körsång i bagaget. Nu satsar han på Svensktoppen nästa i P4 Västmanland.

För att rösta på Jonatan Lundin: Skicka sms till 722 50 och skriv p4västman (mellanslag) låt8. Man får rösta max 10 ggr från samma telefon. Varje sms kostar 3 kr + trafikavgift.

Jonatan Lundin började spela piano med lärare i 8-årsåldern och fortsatte till 15-årsåldern då andra saker (tjejer) började bli mer intressanta än pianot. Spelar nu piano någon gång i veckan, mest klassiska stycken.

Under högstadiet och gymnasiet lyssnade han mycket på trashmetal. Han gick på många hårdrockkonserter under hårdrockstiden.

Under första halvan av 90-talet spelade han i coverbandet Svartåfolket. De hade många spelningar på krogar i Västmanland och bjöd på allt från Thin Lizzy och Nationalteatern till Gyllene Tider och Sweet home Alabama.

Under 2000-talet började Jonatan med körsång och han har nu 24 högskolepoäng i körsång från Mälardalens högskola.

Sedan mitten av 90-talet håller Jonatan på med hårddiskinspelning i Cubase, med en massa virtuella instrument och effekter. Han spelar alla instrument själv, skapar midifiler och mixar.

Jonatan har skrivit text och musik till låten Tänk om:

– Att vara människa innebär att vi ibland gör fel. Fel som kanske påverkar andra. I låten Tänk om hör vi rösten av en person som insett att hen gjort fel. Kanske har personen bett om förlåtelse, men inte blivit bönhörd. Ingen av oss är perfekt; kan vi gå vidare om vi tänker om?

Mer om Svensktoppen nästa i P4 Västmanland

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".