Alexandra Livingstone, Svensktoppen nästa Västmanland 2016.
Alexandra Livingstone. Foto: Privat.
Svensktoppen nästa

Låt 12: You let me burn - Alexandra Livingstone

Alexandra Livingstone från Västerås började sin musikaliska karriär med karaoke och har sjungit i band. Nu tävlar hon i Svensktoppen nästa i P4 Västmanland.

För att rösta på Alexandra Livingstone: Skicka sms till 722 50 och skriv p4västman (mellanslag) låt12. Man får rösta max 10 ggr från samma telefon. Varje sms kostar 3 kr + trafikavgift.

Alexandra Livingstone är 32 år gammal och uppvuxen i Surahammar, men flyttade därifrån som 14-åring och har bott i Västerås sedan dess.

Hennes musikhistoria började med en utekväll i Fagersta, på en karaokekväll. Hon ställde upp för skojs skull - och plötsligt hade hon vunnit tävlingen. Hon tävlade senare också i SM-finalen i karaoke i Stockholm.

Hon har kämpat hårt med sin scenskräck, men hon har inte låtit den vinna över henne utan hon försöker ständigt övervinna den. Hon fortsatte med att gästa på en Deep Purple-kväll på Sigurdsgatan 25. Hon tvekade in i det längsta om hon skulle våga, men hon fixade det och kvällen blev magisk.

Alexandra fortsatte resan med att sjunga i ett band som uppträdde på lite olika ställen i Västerås. Hon slutade sedan i bandet efter något år och blev tillfrågad att skriva och sjunga in låtar i studio.

Hon fann sedan musikern Andreas Carlsson från Eskilstuna, och jobbade tillsammans med honom fram låten You let me burn som hon nu tävlar med i Svensktoppen nästa.

Texten i låten är inspirerad av en hjärtesorg som Alexandra upplevde för ett år sedan. Den handlar om att förlora en kär vän, fast den kan nog tolkas på många sätt, menar Alexandra.

Länsfinalen avgörs nu på fredag den 27 maj klockan 17-18 på Stora torget i Västerås.

Mer om Svensktoppen nästa i P4 Västmanland

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".