VIK Hockeys tränare Christer Olsson och Tony Zabel.

Nu är de klara som tränare för VIK Hockey

"Har en pirrande känsla i magen"
3:37 min

Det blev som P4 Västmanland berättat tidigare. Christer Olsson och Tony Zabel tar över som tränare för VIK Hockey.

Christer Olsson med IFK Arboga som moderklubb och en rad meriter framför allt som spelare är nu klar som nu huvudtränare för VIK Hockey.

Han var sportchefen Andreas Appelgrens huvudspår från början och nu har han tackat ja till att träna klubben under de kommande två säsongerna.

– Känns jätteinspirerande att vara här i det här läget som VIK Hockey befinner sig i idag att forma någonting från början, säger Christer Olsson.

Känner en pirrande känsla och det var längesedan jag kände på det viset.

Christer Olsson som de senaste åren arbetat i den österrikiska ligan känner VIK:s sportchef Andreas Appelgren sedan tiden i Leksand och det han själv som föreslog Tony Zabel som assisterande.

– Jag känner en pirrande känsla i magen och det måste jag säga att det var längesedan jag kände på det viset, så det är väldigt stimulerande att få vara med om det här, säger Olsson.

Men trots att VIK Hockey har hårda sparkrav på sig med en mindre budget att jobba med så finns det utrymme för detta tränarpar som sportchefen Andreas Appelgren kallar för en "drömduo i allsvenskan".

– Jag förstår att det finns de som undrar hur vi kan lösa det här. Men jag vill ha spelare som offrar något för att komma hit och detsamma gäller tränarna, säger Appelgren.

Han berättar att både Olsson och Zabel har ställt upp på de ekonomiska premisser som klubben kunde erbjuda.

– Det är jag naturligtvis jätteglad för, säger Appelgren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".