Högbyn Fagersta Marino Wallsten
1 av 2
Kommunalrådet Marino Wallsten inne i den förstörda restaurangen i Högbyn. Foto: Kristin Axinge Jaslin/SR Västmanland
Högbyn Fagersta restaurangen
2 av 2
Byggnaderna i Högbyn är i mycket dåligt skick. Foto: Kristin Axinge Jaslin/SR Västmanland.

En sista chans för Högbyn

Fagersta kommun kan komma att ge skidanläggningen Högbyn en sista chans, efter att privatpersoner hört av sig till kommunen.

Det är ett par i Stockholm som visat stort intresse för att flytta till Fagersta och ta över och driva Högbyn. I ett mail till kommunen presenterar de en rad förslag på hur anläggningen skulle kunna rustas och börja användas igen. Förutom restaurang, värmestuga, backar och skidspår så nämns även möjlighet att övernatta samt drive-in-bio på sommaren och kanske en musikfestival.

Kommunen anser att det finns ett seriöst intresse och vill att träffa paret för att diskutera en lösning. Kommunalrådet Marino Wallsten säger att det främst handlar om att hitta en kompromiss när det gäller vem som ska betala för att rusta upp byggnaderna, en kostnad som kommunen anser alltför stor för att stå för själv.

Skidanläggningen i Högbyn är i mycket dåligt skick och Marino Wallsten ser diskussionerna med Stockholmsparet som en sista chans för att förhindra ett beslut om rivning.

För ett par veckor sedan fanns även en annan privatperson som visade intresse för att ta över Högbyn i befintligt skick, men den personen har nu backat.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".