Jerzy Sarnecki är professor i allmän kriminologi vid Stockholms universitet.
Jerzy Sarnecki professor Stockholms universitet. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.

Mer spaning krävs för att stoppa bilbränder

"Intensivt spaningsarbete mest centrala"
1:57 min

Det krävs mer spaning och underrättelsearbete från polisens sida för att stoppa bilbränder, säger Jerzy Sarnecki, professor i allmän kriminologi vid Stockholms Universitet.

De som står bakom bilbränderna i Västerås och Sverige är ofta unga kriminella män som är fientligt inställda till samhället och som vill visa sitt missnöje och provocera, säger Jerzy Sarnecki, professor i allmän kriminologi vid Stockholms Universitet.

För att stoppa bilbränderna som är svåra att utreda så gäller det för polisen att arbeta mer systematiskt, säger Jercy Sarnecki till P4 Västmanland.

– Det här kräver intensiv spaning och att man kartlägger de här grupperingarna. Att man tar reda på vilka figurerna är och att man skaffar bevis mot dem. Spaning och intensivt spaningsarbete är det mest centrala, säger Jerzy Sarnecki till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".