Skästa ridcenters lagledare Mia Pettersson.
Foto: Johan Bengts

Skästa RC försvarar guldet i Strömsholm

"Vi har en realistisk chans att göra om bedriften"
1:33 min

Idag vid Strömsholms slott ska svenska mästarna Skästa RC ta sig till en ny final för att kunna försvara sitt SM-guld.

Efter guldet ifjol vill de nu uppleva den glädjen igen och drivet att vinna har blivit ännu starkare.

– Det tror jag nog faktiskt. Vi var inte de mest tippade vinnarna förra året, men vi hade det som mål och självklart vill vi nå dit igen, säger Skästas lagledare Mia Pettersson.

Det var en rejäl skräll när den lilla klubben Skästa ridcenter mellan Västerås och Surahammar slog till och vann SM-guld i laghoppning förra sommaren i Falsterbo. 

Nu har de chansen att ta sig till finalen igen och Mia Pettersson tycker att klubben har en realistisk chans att göra om bedriften.

– Tycker jag definitivt vi har. Vi kommer från en av de tuffare zonerna i Sverige där vi slutade tvåa. På papperet borde vi gå vidare, men det är inte som är klart än.

Fler folk har vänt sig till oss och vill tävla för vår förening så det är jätteroligt.

Vid semifinalen i Strömsholm så är det 12 lag som gör upp om åtta platser till finalen i Falsterbo. Förra året var Skästa den enda representanten från länet. Men i år får de sällskap och konkurrens av hemmaklubben Strömsholm.

– De har haft ett väldigt starkt lag i år och satsat på laghoppningen så de är starka konkurrenter.

Fjolårets SM-guld gav en nominering till P4 Västmanlands sportpris. Men även om de inte tog hem Glasmicken för länets största idrottsprestation så har SM-guldet haft betydelse.

– Det har ökat sammanhållningen ännu mer och vi har blivit mer synbara ute bland andra klubbar. Fler folk har vänt sig till oss och vill tävla för vår förening så det är jätteroligt, säger Mia Pettersson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".