Arbetsförmedlingen i Västerås.
Partiet vill bland annat lägga ned Arbetsförmedlingen. Foto: Samira Jonsson Orfanidis/Sveriges Radio.

Nytt parti blandar liberalt och konservativt

"Vill bevara den inhemska kulturen"
1:27 min

Borgerlig Framtid heter ett nytt politiskt parti på högerkanten som har som mål att komma in i riksdagen valet 2018. Nu ska de starta ett distrikt i Västmanland och Södermanland.

Partiföreträdare har nyligen varit på besök i Västerås för att starta det gemensamma distriktet för Västmanland och Södermanland.

Borgerlig Framtid räknar med att få över missnöjda väljare som tidigare röstat på de etablerade borgerliga partierna, men det handlar också om väljare som tidigare röstat på Socialdemokraterna och Miljöpartiet, säger Åsa Tallroth som ska sköta distriktet för Västmanland och Södermanland.

Borgerlig framtid vill också avveckla Arbetsförmedlingen och minska den offentliga sektorn, men det ska inte drabba utsatta personer.

Partiet betecknar sig som "liberalkonservativt parti med blågröna profilfrågor" vilket enligt Åsa Tallroth innebär en liberal syn på individen och en mer konservativ syn på kultur och samhälle.

– Vi vill bevara den inhemska kulturen för eftervärlden, säger Åsa Tallroth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".