Nyöppning för Prima efter ett år av upphandlingsbråk

Under fredagen öppnade Prima familjeläkarmottagning i Västerås igen. eftar att mottagningen tvingades stänga för ett år sedan efter att man förlorade landstingets upphandling.

Patienterna tvingades då byta familjeläkare och gå över till nya vårdbolaget Carema.

Men idag öppnade alltså Prima igen, efter att landstinget i vintras beslutade att godta anbudet från Praktikertjänst som driver Prima familjeläkarmottagning.

- Det känns ju jättebra, vi har varit tvångsstängda under ett år. Det är ju med en väldig glädje vi öppnar nu, säger familjeläkaren Jonas Sjögreen.

- Vi har haft en väldigt väl fungerande verksamhet med goda arbetskamrater och nu har vi samlats allihopa, samma läkare och samma personal. Och sedan har vi fått ett fantastiskt stöd av våra patienter. Nästan alla de som varit listade här förut, har valt aktivt att komma tillbaks igen.

- Reaktionen bland allmänheten när så många mottagningar tvingades stänga av oklara skäl, blev så stark att trycket på landstinget blev så stort så de var tvugna att ge de mottagningar som fanns kvar en möjlighet att sätta igång igen, säger Jonas Sjögreen.

Olle Dirke är en av patienterna som gått hos Prima tidigare och kom tillbaka idag, glad att mottagningen öppnat igen.

- Det är ju alldeles utmärkt. Det har varit en bra mottagning, de har varit trevliga och hjälpsamma.

Även patienten Matz Mattsson var glad nöjd.

- Jag är jätteglad, för när jag var på Carema så hade jag nya läkare varje gång. Fick felaktig medicin och det var bara krångel. Nu är jag jätteglad att de har öppnat här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista