Två gripna för mordet i Arboga

2:08 min

En 41-årig kvinna har gripits på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök i en sommarstuga i Arboga i somras. Hennes 18-årige sambo är också gripen. Båda är nu anhållna.

Enligt polisen rör det sig om de två personer som tidigare i somras satt anhållna för samma brott.

Den 41-åriga kvinnan är dotter till den mördade 68-årige mannen och den 63-åriga kvinna som skadades svårt i sommarstugan. 18-åringen är alltså sambo med den 41-åriga kvinnan.

Mannen och kvinnan ska ha varit anhållna i sin frånvaro och internationellt efterlysta. Enligt polisen greps de två i går kväll i Trondheim i Norge. Gripandet ska ha skett odramatiskt. Enligt polisens presstalesperson Anders Hedström har ett första förhör idag hållits med de två.

De är nu anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord och försök till mord, vilket är den starkare misstankegraden. 

Senast klockan 12 på lördag måste åklagaren ha tagit ställning till om de misstänkta ska begäras häktade eller inte, enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Anders Hedström, polisens presstalesperson, säger till P4 Västmanland, att misstankarna mot de två misstänkta har stärkts sedan de senast satt anhållna.

– Ända sen de här brotten inträffade den 3 augusti, har vi bedrivit ett organiserat utredningsarbete och i nuläget har vi kommit så långt i det här utredningsarbetet att misstankarna har stärkts mot de två personerna, säger han.

Varför greps de i Norge?

– Ja, det var där de var, säger Anders Hedström, polisens presstalesperson.

Samtidigt söker polisen iakttagelser angående den man som hittades död i Hjälmaren i Arboga förra sommaren. Händelsen har blivit aktuell igen efter att polisen nu inlett en förundersökning om mord i anslutning till det dödsfallet.

Mannen som drunknade var gift med den 41-åriga kvinna som nu gripits i Norge.

Den 41-åriga kvinnans advokat Amanda Hikes, säger till P4 Västmanland att hon hittills endast haft telefonkontakt med sin klient men att hon nekar till brottet. Hon vill heller inte svara på varför kvinnan greps i Norge.

– Och i övrigt har jag just nu inga kommentarer, säger Amanda Hikes, 41-åringens advokat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista