Protester mot industri i Kungsör fortsätter

Grannarna till en planerad industri i Kungsör har inte gett upp utan de överklagar nu kommunfullmäktiges beslut att sälja mark till industriföretaget Pordrän.

Två gånger har kommunfullmäktige tagit upp frågan om att sälja mark till företaget Pordrän, som tillverkar isoleringsplattor av frigolit. Kommunen ville sälja en idag obebyggd tomt på
44 000 kvadratmeter intill företaget Strängbetong för omkring en miljon kronor.

De som bor i villor alldeles intill marken protesterade tidigare i år mot planerna på en ny industri med en namninsamling, och den gången blev det inte heller något beslut i fullmäktige, det sköts upp.

Men för några veckor sedan, när frågan kom upp i fullmäktige igen, efter ytterligare behandling, blev ändå beslutet att företaget fick köpa marken, och nu har alltså grannarna överklagat det beslutet.

I överklagandet skriver de att många känner att de inte vill bo kvar om företaget etablerar sig där. De skriver också: ”Våra villor där vi satsat både pengar och arbete och planerat för vår framtid, allt detta slås i spillror med kommunens handlande”.

Hur det än går med överklagandet måste företaget, innan man kan starta sin verksamhet, godkännas i en miljöprövning, blir det inte godkänt så går köpet tillbaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista