Paret har häktats för mord och mordförsök

1:17 min

Den 41-åriga kvinnan och hennes 18-årige sambo har häktats på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök i Arboga. Åtal ska väckas senast den 30 september. 

Häktningsförhandlingarna skedde i Västmanlands tingsrätt bakom stängda dörrar, vilket innebär att det bara är rätten och parterna som får vara med i rättssalen under förhandlingen.

De misstänktas advokater har belagts med yppandeförbud, men 18-åringens advokat säger att hans klient förnekar brott.

Även kvinnan förnekar brott. Hon misstänks för mord på sin far och mordförsök på sin mor.

Det är mycket oklart vad åklagare och polis har för nya fynd som gör att 18-åringen och 41-åringen återigen gripits för brottet.

Anders Hedström, polisens presstalesperson säger till TT:

Om vi gick ut med uppgifter om utredningen nu skulle vi riskera att förstöra för de åtgärder som vi anser att vi måste ta nu.

Det var den 3 augusti i år som en 68-årig man mördades och hans 63-åriga fru skadades svårt i en sommarstuga utanför Arboga.

Den misstänkta 41-åriga kvinnan är dotter till den mördade mannen och skadade 63-åringen. Den misstänkte 18-åringen är sambo med den 41-åriga kvinnan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista