Fagersta ensam skattesänkare

Fagersta kommun planerar att sänka skatten även nästa år. I alla de övriga kommuner i länet ser det ut att bli oförändrad skatt.

- Vi har ju tagit ett långsiktigt beslut att fem år i rad sänka skatten med tio öre per år, säger Stig Henriksson, kommunalråd i Fagersta.

- När vi började den operationen hade vi Sveriges sjunde högsta kommun- och landstingsskatt om man slog ihop det. Vi ville inte vara med på den tio i topp-listan något mer.

Fagersta kommun väntas sänka skatten nästa år från 22,29 procent till 22,19 medan alla de övriga kommunerna väntas ha oförändrad skatt.

Efter sänkningen hamnar Fagersta på samma nivå som Sala och Surahammar, men här i länet är det fortfarande bara Norberg som har en högre skatt, 22,54 procent, så sju kommuner i länet kommer fortfarande att ha en lägre skatt än Fagersta, trots sänkningen.

Överlägset lägst är kommunalskatten i Västerås: 20,49 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista