Kaino Svensson tillsammans med Sara  Fridholm, Marie Skönblom och Kalle Zerpe från Skottes musikteater.
Kaino Svensson tillsammans med Sara Fridholm, Marie Skönblom och Kalle Zerpe från Skottes musikteater. Foto: Martin Vare

Kainos liv som teater

"Mamma sa, ta hand om dina bröder"
2:12 min

81-åriga Kaino Svensson i Norberg kom som 7-åring till Sverige som krigsbarn. Idag fick hon se pjäsen Kainos sång, som handlar om hennes liv, hemma i Norberg. 

Kanios sång hade urpremiär 1989 och sen dess har teatergrupper spelat den runt om i Norden. Skottes musikteater i Gävle greps för manuset när de såg parallellerna till dagens flyktingsituation och började spela pjäsen för 1,5 år sedan hemma i Gävle. Idag kom man till Norberg för tre föreställningar för mellanstadiebarn och en slutsåld offentligen föreställning. Och i publiken sitter huvudperssonen Kaino Svensson.

- Jag försökte avstyra den först. Jag sa, vänta tills jag är död. Då hade dom fått vänta länge för jag lever fortfarande och är 81 år idag. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".