Mattias Jonson, ordförande och klubbchef i VIK.
Mattias Jonson, ordförande och klubbchef i VIK. Foto: Sofie Tejre/Sveriges Radio

VIK:s nya ordförande och klubbchef om ekonomin

Mattias Jonson: VIK mår väldigt bra
1:03 min

I början av mars drabbades VIK Hockey av akut ekonomisk kris. Klubben genomgick rekonstruktion och överlevde. Nu väntar ny säsong och Mattias Jonson säger att de ekonomiska förutsättningarna ser ljusa ut. 

Imorgon gör VIK sin första match i hockeyallsvenskan den här säsongen, när man möter Modo. 

Men i våras var läget ett helt annat. Stora ekonomiska problem tvingade laget att genomgå en så kallad rekonstruktion för att slippa konkurs. Det blev insamlingar, jakt på sponsorer och i slutet av april var konkurshotet avvärjt och rekonstruktionen kunde avbrytas.

Klubbchefen Johan Fägerblad och styrelsemedlemmarna hade då ställt sina platser till förfogande och ordföranden Camilla Törngren, avgick sedan som ordförande i klubben.

Nye ordföranden och tillförordnade klubbchefen Mattias Jonson ser positivt på ekonomin nu.

– Jag skulle säga att VIK mår väldigt bra efter de förutsättningarna som var i våras. Vi har återhämtat oss och satt de ramar vi vill jobba utefter.

– Nu har vi även en A-lagstrupp på plats, vi har en junior- och ungdomsverksamhet som börjar komma igång. Just nu känns det väldigt bra, säger Mattias Jonson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".