Golfbollar.
1 av 2
Så såg det ut i morse. Foto: Vesa Sandström/LYSSNARBILD.
Golfbollar.
2 av 2
"Gick att plocka som blåbär". Foto: Vesa Sandström/LYSSNARBILD.

Golfbollsmysteriet i Köping är löst

Golfklubben hörde det på radion
0:27 min

Tusentals golfbollar förbryllade Köpingsborna i morse. Någon eller några hade varit på Köpings Golfklubbs driving range, plockat bollar och släppt dem i stan.

Mysteriet med golfbollarna, som låg i mängder på gator och i rondeller, fick en lösning ganska snabbt.

Köpings GK:s Tommy Stensböll hörde om drivorna av golfbollar när han lyssnade på P4 Västmanland och började såklart undra om det fanns en koppling, och sedan visade det sig att det var skralt på rangen. Väldigt skralt.

– Vi skulle ut och plocka bollar nu på morgonen, men då säger han som skulle plocka att "det finns inga bollar på rangen".

I vanliga fall finns 3 000 - 4 000 bollar därute. Nu låg bara hälften kvar, och inga spår efter bollplocken heller, vilket gör att bollplockarna antingen snott bollarna innan daggen la sig i natt, eller plockat de tusentals golfbollarna för hand.

Så mysteriet med varifrån golfbollarna kom är löst. Nu återstår bara att ge svar på frågan varför någon gjorde sig besväret att plocka dem.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".