Vit färg på bil
Vita färgprickar på bil. Foto: Jonna Noblin/Sveriges Radio.

Försäkringsbolag tar hand om färgskadorna

"Tittar på varje specifikt fall och ser vad som är rimligt"
0:56 min

Det blir entreprenören Infrateks försäkringsbolag som ska reglera skadorna för de Köpingsbor som fick färg på bilar och i trädgårdar då Mälarenergis ställverk målades. Det rapporterar SVT Nyheter Västmanland.

För tre månader sedan fick många boende i Kungsängen i Köping bilar, utemöbler och annat nedsprayade med färg när Mälarenergis ställverk målades.

Nu meddelar Mälarenergis entreprenör Infratek att det är Infrateks försäkringsbolag de drabbade ska vända sig till för att reglera skadorna.

– Vårt försäkringsbolag kommer att reglera själva skadan. Så de som har drabbats av det här med färgen på bilar och så, de kan höra av sig till vårt försäkringsbolag och kräva ersättning och sedan så kommer man att gå igenom varje ärende för sig och så får man se vilken ersättning man får, säger Sabina Kraupp, kommunikationsansvarig på Infratek till P4 Västmanland.

Kommer alla de som har fått färg på sina tillhörigheter att få ersättning?

– Det kan man inte svara på. Det här är ju ett försäkringsärende precis som andra och det måste ju försäkringsbolaget titta på varje specifikt fall och se vad som är rimligt i varje fall.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".