Marino Wallsten Socialdemokraterna Fagersta. Foto: Monica Elfström/Sveriges Radio.
Marino Wallsten Socialdemokraterna Fagersta. Foto: Monica Elfström/Sveriges Radio.

Marino Wallsten (S): Nej, NVK behöver inte skära ner på verksamheten

"Det låter helt befängt"
1:01 min

Det råder politisk oenighet i Fagersta om hur Harold Nilssons avgångsvederlag ska betalas. Det kommer påverka NVK:s verksamhet, menar Pia Boiardt (V). Det stämmer inte alls, menar Marino Wallsten (S).

Totalt handlar det om 3,2 miljoner som NVK ska betala till Harold Nilsson i avgångsvederlag.

Det här kommer att påverka NVK:s verksamhet, menar Pia Boiardt.

– Tydligen är det så att man ska ta de här pengarna inom NVK:s ekonomiska ram. Där finns inte de här pengarna. Det står så här i NVK:s budgetuppföljning: förbundets administration ger 3,3 miljoner i underskott på grund av avgångsvederlag. Åtgärder i underhållsplaner har stoppats för 1,5 miljoner för att klara resultatet, säger Pia Boiardt.

Men det här stämmer inte, menar kommunalrådet i Fagersta, Marino Wallsten, socialdemokraterna.

– I så fall är det inte något som man inte informerat om. Så har vi inte fått det presenterat, utan det är från en prognostiserat överskott som man bedömer att kostnaden ryms inom. Att man skulle dragit tillbaka på något, det är inget jag har hört tidigare. Det låter helt befängt, säger han.

Det låter som Pia Boiardt läser ur ett dokument, men du är säker på att det inte stämmer?

– Jag har inte fått det presenterat på något annat vis. Min bild av det här det är att NVK lämnat en prognos på ett överskott som man bedömer att kostnaden ryms inom.

 


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".