13-åriga Arian Twana från Västerås
13-åriga Arian Twana från Västerås Foto: Martin Vare/Sveriges Radio

Statsministern nobbade middag

"Det är jag och Obama, typ"
2:03 min

13-åriga Arian Twana från Västerås har praoat hos näringsministern och diskuterat världspolitik med FN:s vice generalsekreterare. Men Stefan Löfven hade inte tid.

Trots att Arian Twana bara är 13 år har han redan besökt FN-skrapan i New York och fått sitta ner och prata med vice generalsekreteraren Jan Elisasson i 15 minuter.

– Det var ju längre än de flesta världsledarna brukar få, säger Arian

När Arian i våras hade en prao-dag i skolan lyckades han få följa med näringsminister Mikael Dammberg. Han har även träffat statsminister Stefan Löfven som hastigast i samband med att han höll sitt sommartal i Vasaparken i Stockholm. Men Arian ville prata mer och bjöd därför in till en middag med kurdisk mat. Nu har Arian fått svar från Stefan Löfven och det blev nobben. I svaret står att det hade varit jätteroligt men att han inte har tid. Men statsministern skriver är han hoppas att Arians politiska intresse och engagemang fortsätter. Och det lär det göra.

– Min dröm är att jobba på FN. Det inte nya parkeringsplatsen i Sala utan det internationella med flyktingar och miljöfrågor. Det är mina hjärtefrågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".