Fredrik Leek, enhetschef ambulanssjukvården i Västmanland
Fredrik Leek, enhetschef ambulanssjukvården i Västmanland. Foto: Mattias Forsberg/ Sveriges Radio

Ny ambulansstation efterlängtad i Köping

Ambulanschefen: Den ligger på ett bättre ställe
0:54 min

Nu återstår bara några få dagar innan den nya ambulansstationen i Majaskeka i utkanten av Köping är klar.

Endast slutbesiktning ska göras innan ambulansstationen kan tas i bruk. Flytten är mycket efterlängtad, säger ambulanschef Fredrik Leek.

– Arbetsmiljömässigt så blir det en enorm skillnad, den station vi har är ju nästan 40 år gammal och oerhört sliten.

Han säger att den gamla stationen är byggd för tio personer, men nu jobbar 30 personer i verksamheten. Dessutom ligger den nya stationen på en annan plats, så att ambulansens mål att nå 90 procent av invånarna i Köping, Arboga och Kungsör inom 15 minuter kan uppnås.

– Vi får en bättre förutsättning för att göra det, den ligger på ett bättre ställe så vi når fler invånare i området än vad vi gör nu, säger Fredrik Leek.

– Den gamla stationen ligger liksom intråcklad vid sjukhuset och det är ganska besvärligt att ta sig därifrån, säger han.

Det Fredrik Leek längtar mest efter är att den nya ambulansstationen ger personalen bra möjligheter att hålla reda på sin utrustning, dessutom finns bra utbildningslokaler.

– Det har vi ju verkligen saknat, man har ju kört utbildningar i garage och matrum och så där och det är inte riktigt bra, säger Fredrik Leek till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".