Andreas Jansson tränare VästeråsIrsta
Andreas Jansson tränare VästeråsIrsta Foto: Hans Sjöström/Sveriges Radio

"Alla bitar var på plats"

Andreas Jansson: "Vi ska vara stolta"
2:37 min

Att få vinna så pass stort som VästeråsIrsta gjorde i seriepremiären mot Skånela menar tränaren Anderas Jansson var en bonus - men nu handlar det om att behålla denna nivå i 25 matcher till.

Det blev en utklassningsseger för hemmalaget och Andreas Jansson menar på att de var det hetaste laget och då ska man vinna.

--Vår högsta nivå var riktigt hög och det tycker jag vi visar.

I första halvlek tog Skånela ledningen och VästeråsIrsta såg ut att ha problem, men i andra halvlek vände det.

--Vi är bra i anfallsspelet i första, menar Jansson, men vi hade problem i försvaret och framförallt med en av Skånelas spelare. Det pratade vi om i pausen och fick till helheten i andra halvlek och Skånela kunde inte svara.

Det är tillkommit en rad nya spelare i VästeråsIrsta och frågan är då hur detta påverkar laget som helhet.

– Vi har en bra startuppställning med bra målvakter och många hungriga yngre spelare där bak. Det kommer nog gå lite upp och ner under säsongen vad gäller prestation jämfört med i fjol då vi var mer en lagmaskin, men vi har styrkan och jag tycker vi ska vara stolta över vår insats, avslutar Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".