Wijkmanska gymnasiet i Västerås.
Wijkmanska gymnasiet i Västerås. Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio

Skolinspektionens beslut om Wijkmanska dröjer

"Fick signaler från både föräldrar och elever"
0:50 min

Skolinspektionen gjorde förra veckan en så kallad riktad tillsyn vid Wijkmanska gymnasiet i Västerås efter att föräldrar och elever klagat på att undervisningen inte fungerar på skolan.

– Det kom signaler in till Skolinspektionen från både föräldrar och elever. De visade att eleverna inte fick den undervisning som de har rätt till, säger Kerstin Ekenberg som är ansvarig handläggare vid Skolinspektionen.

Efter att ha fått flera indikationer på att undervisningen vid skolan inte fungerar så bestämde Skolinspektionen att göra ett besök på skolan för att prata med både personal och elever på plats.

I nuläget kan inte Skolinspektionen ge någon kommentar om de brister som påpekats. 

– Det vi gjorde förra veckan var att vi lyssnade. Sedan kommer vi att sammanställa allt material som vi har fått därifrån. Sedan kommer vi att återkomma och det är först då som vi kan säga något om det, säger Kerstin Ekenberg. 

Senare i höst kommer Skolinspektionen att meddela ett beslut med anledning av inspektionen som gjordes vid Wijkmanska gymnasiet i Västerås. 


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".