Göran Magnusson har fått medalj

Veteranmedalj till Göran Magnusson

Göran Magnusson från Köping har fått IOGT-NTO:s Veteranmedalj, som är förbundets högsta utmärkelse.

Göran Magnusson, som är socialdemokratisk riksdagsman på västmanlandsbänken, har varit aktiv i nykterhetsrörelsen sedan 1947.

- Göran har alltid stått för nykterhetsrörelsens ideal, även i tider när detta inte varit populärt. Detta tillsammans med hans gedigna erfarenhet gör honom väl förtjänt av denna IOGT-NTO:s högsta utmärkelse, Veteranmedaljen, sa förbundsordföranden Sven-Olov Carlsson när han överlämnade medaljen.

- Jag är överaskad och mycket tacksam över denna fina utmärkelse. Nykterhetsrörelsen har alltid haft en mycket viktig roll i mitt liv och kommer att fortsätta vara så, sa Göran Magnusson i sitt tacktal.

Göran Magnusson har varit aktiv i nykterhetsrörelsen sedan 1947. Han har arbetar på alla nivåer; i lokalföreningen, på distriktsnivå och på förbundsplan, där han bland annat suttit i IOGT-NTO:s förbundsstyrelse.

Han strtade sin bana inom ungdomsorganisationen och var UNF:s (Ungdomens Nykterhetsförbunds) första förbundsordförande mellan 1970 och 1972.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista