Caféet i Västerfärnebo
1 av 2
Snart byts skylten ovanför caféet i Västerfärnebo. Foto: Kristin Axinge Jaslin/Sveriges Radio.
Eva Holm och Linda Björkman driver Fiket i Färnebo
2 av 2
Eva Holm och Linda Björkman driver från och med idag Fiket i Färnebo. Foto: Kristin Axinge Jaslin/Sveriges Radio.

Nya tider för caféet i Västerfärnebo

"Kan utvecklas till något ännu bättre"
1:10 min

Idag får caféet i Västerfärnebo nya ägare. Samtidigt flyttar Svartådalens bygdeutveckling sin verksamhet.

Svartådalens Bygdecenter blir idag Fiket i Färnebo. Nya ägare är Eva Holm och Linda Björkman, som båda är välbekanta för cafébesökarna.

– Vi vill så klart att den här servicen ska finnas kvar i vår bygd där vi bor och jag kunde se att det här kan utvecklas och göras till någonting ännu bättre, säger Linda Björkman.

Svartådalens Bygdeutveckling, som hittills drivit caféet med paket- och apoteksservice, säger att föreningens natur- och kulturcenter fortsätter som vanligt, men från de lokaler föreningen redan har i Prosthagsskolan i Västerfärnebo.

Johan Södereng från föreningen säger att det varit tufft ekonomiskt att ha två lokaler och att det inte fungerat att driva en kommersiell verksamhet på ideell basis.

När Linda Björkman och Eva Holm nu tar över kommer verksamheten att utökas med bland annat en butik, utökad catering samt utökade öppettider. Linda Björkman är inte orolig för att verksamheten inte ska kunna gå med vinst.

– Vi hanterar ändå hundratals paket varje dag, så om alla de som kommer in och hämtar sitt paket handlar någonting med sig då är inte det här några problem, säger Linda Björkman.

– Jag ser det egentligen som en väldigt enkel ekvation så länge vi alla visar att vi vill ha den här servicen i byn, säger hon till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".