ambulans på väg
Foto: Fredrik Sandberg / TT.

Pojke påkörd vid skolbussen - avled

"Det är oerhört tungt detta"
1:03 min

En 13-årig pojke som klev av sin skolbuss utanför Salbohed under måndagseftermiddagen blev påkörd av en personbil. Han avled senare på sjukhuset Västerås.

Pojken hade slutat skolan och tagit skolskjutsen. Det var i samband med att han klev av som olyckan inträffade, på länsväg 771.

– Vi vet ännu inte exakt hur det gått till. Teknisk undersökning på plats är klar, och vi har tagit personbilen i beslag och ska undersöka den under tisdagen, säger Martina Saghamre, befäl på Västeråspolisen.

Om pojken försökt korsa vägen och varit dold av skolskjutsen eller om olyckan inträffat på annat sätt är alltså inget polisen kan berätta.

Om föraren gjort sig skyldig till något brott är ännu för tidigt att säga. Förundersökningen gäller vållande till annans död.

13-åringen fördes med svåra skador med ambulans till sjukhuset i Västerås lasarett. Senare under kvällen avled pojken av sina skador. 

– Hans föräldrar är hos honom nu. Det är oerhört tungt detta, och även de poliser som var på plats är väldigt illa berörda, säger Martina Saghamre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".