Bengt Hultin, Catarina Pettersson, Anders Tollin, Ann-Charlotte Duvkär, Christer Andersson och Johan Axnér.
1 av 4
Bengt Hultin, Catarina Pettersson, Anders Tollin, Ann-Charlotte Duvkär, Christer Andersson och Johan Axnér. Foto: Sveriges Radio
Sofie Tejre och Monica Elfström sänder från Hallstahammar.
2 av 4
Programledarna Sofie Tejre och Monica Elfström sänder från Hallstahammar. Foto: Sveriges Radio
Ann-Charlotte Duvkär, chef för miljöenheten, och Johan Axnér, vattenhandläggare, på Länsstyrelsen Västmanland.
3 av 4
Ann-Charlotte Duvkär, chef för miljöenheten, och Johan Axnér, vattenhandläggare, på Länsstyrelsen Västmanland. Foto: Sveriges Radio
Sluss vid Skantzö i Hallstahammar. Foto: Anna Tainio/Sveriges Radio.
4 av 4
Sluss i Hallstahammar. Foto: Anna Tainio/Sveriges Radio.

P4 Västmanland tog tempen på Kolbäcksån - i brukens spår

30 min

Vi avslutade vår serie om de gamla bruken i Västmanland med att prata om Kolbäcksån - slutdestination för mycket av det avfall som bruken släppte ut under sin storhetstid. Hur mår ån idag och hur mycket föroreningar finns egentligen kvar?

I en direktsändning vid Kolbäcksån i Hallstahammar pratade vi med representanter från Hallstahammars kommun, Naturskyddsföreningen, Länsstyrelsen Västmanland och Kolbäcksåns vattenförbund.

De medverkande var Bengt Hultin och Christer Andersson från Naturskyddsföreningen, kommunalrådet Catarina Pettersson i Hallstahammar och Anders Tollin, ordförande i Kolbäckåns vattenförbund. Dessutom medverkade Ann-Charlotte Duvkär, chef för miljöenheten, och vattenhandläggare Johan Axnér, båda från Länsstyrelsen Västmanland.

Programledare på plats var Sofie Tejre och Monica Elfström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista