Frida Hansdotter
Frida Hansdotter. Foto: Daniel Gustafsson/Sveriges Radio.
P4 Västmanlands Idrottspris

Frida Hansdotter har chansen att vinna en andra Glasmick

"Att vara nominerad igen känns superbra"
2:36 min

Med start idag presenterar vi de sju nominerade till P4 Västmanlands Idrottspris, Glasmicken. Först ut är fjolårets vinnare - Frida Hansdotter.

– Det är helt fantastiskt. Förra året, att få vinna det priset när det är folket som röstar, det betyder ju otroligt mycket. Det var ju jätteroligt att få ta emot priset. Att vara nominerad i år igen är ju snäppet ännu roligare. Det känns superbra, säger Frida Hansdotter.

Du är nominerad för prestationen att du vann slalom-cupen. Hur stort var det?

– Att vinna slalom-cupen var ju mina drömmars mål. Det var en helt fantastisk säsong förra året. Det är svårt att beskriva med ord, det var helt magiskt.

För att kunna bli nominerad till P4 Västmanlands Idrottspris ska man tävla för en klubb i Västmanland. Frida Hansdotter tävlar för Norberg, och kommunen ligger henne varmt om hjärtat.

– Norberg är otroligt viktigt för mig. Det är ju där jag har lagt grunden för den skidåkare jag är. Jag var ju uppe i Klackbergsbacken varenda dag när jag var liten.

– Det är ju hit hem jag åker för att ladda om och samla energi. Norberg och Fagersta är ju min oas. Jag trivs superbra här hemma, säger Frida Hansdotter.

Här kan du läsa om alla de nominerade och om hur du röstar på din favorit till P4 Västmanlands Idrottspris 2016.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".