Power Meet.
1 av 2
Power Meet. Foto: Conny Sillén/TT
Anders Teljebäck (S), kommunalråd, Västerås
2 av 2
Anders Teljebäck (S), kommunalråd i Västerås. Foto: Daniel Gustafsson/Sveriges Radio.

Västerås stad om att Power Meet lämnar Västerås

Anders Teljebäck (S): Jag beklagar det jättemycket
6:26 min

Västerås Stad beklagar att bilträffen Power Big Meet flyttar till Lidköping.

Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande säger till P4 Västmanland att Power Big Meet varit bra för Västerås.

– Det är bra turistekonomiskt , väldigt många gäster som kommer hit och bor på våra hotell, handlar i våra affärer, handlar bensin och finns på våra campingar, säger han.

– Det är klart att det är jättetråkigt att "Kjelle" Gustavsson bestämt sig för att han inte ska genomföra Power Meet i Västerås, säger han till P4 Västmanland.

Anders Teljebäck poängterar att Power Big Meet inte är ett kommunalt arrangemang, utan att staden bara hjälpt till med bland annat finbils-cruisingen inne i stan, med kontakterna med polisen och med att stänga av en del vägar för att hela arrangemanget ska fungera. Han hoppas nu att kunna ha en lika bra dialog med Klas Brink, som ju sagt att han ska arrangera en bilträff i Västerås samma helg som Power Big Meet skulle ha varit.

– Är det så att det blir av så är ju det också en privat aktör som gör ett arrangemang och där vi naturligtvis får jobba med det som vi jobbat med tidigaste, säger Anders Teljebäck.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".