Många kantade vägen för att se på fredagens "finbils-cruising" under Poer Meet i Västerås. Foto: Pontus Lundahl/TT
Finbilscruising under Power Meet i Västerås. Foto: Pontus Lundahl/TT

Dragkamp om besökarna när Klas Brink fixar ny bilträff

"Har fått väldigt mycket påtryckningar om att ordna bilträff"
5:44 min

I helgen kom beskedet att Power Big Meet lämnar Västerås 2017 och flyttar till Lidköping. Västeråsaren Klas Brink ger nu beskedet att han ska ordna en ny bilträff på Johannisberg i Västerås.

Klas Brink, som har ordnat finbilscruisingen under tidigare års Power Meet, säger till P4 Västmanland att han kommer att arrangera en bilträff i Västerås samma helg som Power Big Meet skulle ha varit, det vill säga den första helgen i juli.

 – Jag har fått ett oerhört starkt stöd från bilentusiaster världen över och västeråsare som räknar med att det blir en riktig folkfest den 6-7 juli 2017, säger bilentusiasten Klas Brink.

– Det finns en lång tradition i Västerås att ha en bilträff varje sommar och jag har fått väldigt mycket påtryckningar både från näringslivet i Västerås, från många västeråsare och andra bilentusiaster runt om i världen om att det måste finnas något i Västerås.

Klas Brink känner sig redo att driva bilträffen eftersom han har erfarenheter från Power Meet.

– Jag har varit med runt evenemanget och jobbat så har jag ganska bra koll på hur man kan genomföra det här på ett bra sätt, säger Klas Brink.

Namnet på den nya träffen är inte spikat än. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".