Veteranbilar på Power Meet 2012. Foto: Samira Jonsson/Sveriges Radio.
Veteranbilar på Power Meet 2012. Foto: Samira Jonsson/Sveriges Radio.

Power Meet-bomben slog ner "som en explosion" i Lidköping

"Vi ligger mitt i raggarbältet"
0:55 min

När det stod klart att Power Big Meet flyttar från Västerås började telefonerna ringa i Lidköping, säger Kjell Hedvall (S) i kommunstyrelsen.

– När det blev känt i förrgår så blev det som en explosion, faktiskt. Väldigt många människor hörde av sig direkt, framförallt medierna, och medierna är fulla av uttalanden från arrangören Kjell Gustafsson att det ska flyttas till Lidköping.

 Men än är inget kontrakt skrivet, enligt kommunstyrelseordföranden.

– Vi har inget avtal än, bara en avsiktsförklaring. Sen kommer vi få skriva ett avtal. Jag kan inte tolka det som något annat än att det är Lidköping som gäller, säger Kjell Hedvall.

Han ser det inte som ett problem att bilentusiasten Klas Brink i Västerås redan utlovat ett konkurrerande arrangemang samma helg som Power Meet.

– Jag såg det. Det är sånt som sker ibland, säger Kjell Hedvall.

Han fortsätter:

– Nu har det pratats om 80 000 eller 100 000 besökare bara för att det är jubileumsår, men om det skulle bli 50 000 besökare för oss båda, det gör väl ingenting.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".