avspärrning polis
Foto: Johan Nilsson/TT

Rasta pausar satsning i Arboga

Mikael Tervaniemi: Vi känner oss otrygga
0:58 min

Restaurangkedjan Rasta har fått nog efter upprepade rån i Arboga.

I lördags kväll rånades Rasta i Arboga för fjärde gången bara i år och det har nu fått bolaget Rasta att pausa tänkta investeringar i Arboga. 

– Vi hade planer på att utveckla verksamheten både på hotellsidan och fastfood-koncept, men vi pausar det för vi känner oss otrygga och vi måste veta vad som händer och se att utvecklingen går åt andra hållet, säger Mikael Tervaniemi, driftansvarig på Rasta Sverige.

Mikael Tervaniemi säger att Rasta inte på någon annan plats av sina 50-talet restauranger i Sverige upplevt så här många rån på så kort tid. Det som krävs för att Rasta ska tänka om och ändå gå vidare med sina planerade satsningar är en ökad polisnärvaro.

– Jag förstår ju att de inte har resurser till det kanske, men någonstans så bör de nog tänka om och tänka till för det måste synas poliser i området. Det mår nog Arboga som stad också ganska gott av, säger Mikael Tervaniemi, driftansvarig på Rasta Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".