Mats Kirestam, tf polisområdeschef Västmanland
Mats Kirestam, tf polisområdeschef Västmanland. Foto: Kristin Axinge Jaslin/Sveriges Radio.

Ny polischef vill skapa trygghet

Mats Kirestam: Har ju lite erfarenheter med mig
1:03 min

Efter att Västmanlands polisområdeschef Lena Tysk omplacerats under pågående förundersökning så har nu Mats Kirestam tagit plats som tillförordnad chef för polisområde Västmanland.

Lena Tysk utreds ju just nu av polisens särskilda utredningar efter att hon själv anmält det verbala hot hon riktat mot polischefen i Sala. Mats Kirestam kan inte kommentera den senaste veckans händelser, men ser inga problem med att ta över i en turbulent tid.

– Eftersom jag har jobbat som chef i 37 år så har jag ju lite erfarenheter med mig som jag kan använda, hur det är att gå in i en ny organisation och att ta över en grupp, säger han.

Han säger att det finns många duktiga medarbetare i Västmanland och att han nu vill sätta sig in i det som är aktuellt i just Västmanland.

– Det finns en hel del som är gjort och det finns en hel del på dagordningen och det är just de sakerna som jag nu försöker bilda mig en uppfattning om tillsammans med ledningsgruppen, säger han.

Den senaste veckans händelser kring Lena Tysk gör att arbetsmiljön är en viktig fråga för Mats Kirestam.

– Målsättningen är att skapa trygghet helt enkelt, säger han till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".