Poliser beskjutna i Västerås

En civil polispatrull blev vid 02.30-tiden inatt beskjuten i centrala Västerås, vid något som skulle vara en rutinkontroll av en hyrbil.
Enligt Susanne Hamrin, vakthavande befäl vid Västmanlandspolisen, skulle de två civila poliserna göra en kontroll av en bil med tre personer i, och signalerade därför att bilen skulle stanna. Men i stället ökade föraren farten. Poliserna följde efter, och vid efterföljandet började skotten vina. Ingen av poliserna träffades. I centrala Västerås släppte flyktbilens förare av de två övriga männen. Bilen körde sedan upp på en refug och fick punktering, och föraren kunde då gripas. Han var obeväpnad, och det fanns inga vapen i bilen. Däremot hittades ett tiotal patronhylsor, och bakrutan var krossad. De övriga två männen flydde i ett annat fordon, som senare stoppades i Strängnäs. En av männen kunde då gripas, men en är fortfarande på fri fot. Alla tre männen har nu anhållits - en i sin frånvaro -misstänkta för mordförsök. Männen är sedan tidigare kända av polisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".