BK30 till Elitettan
Festligt när Västerås BK30 tog klivet upp i Elitettan. Foto: Sveriges Radio
P4 Västmanlands Idrottspris

BK30 vill kröna klivet till Elitettan med Idrottspriset

Lagkaptenen: Vi är förtjänta av det
2:43 min

Västerås BK30 tog klivet upp i Elitettan och svensk elitfotboll. Nu hoppas laget också på att vinna P4 Västmanlands Idrottspris Glasmicken för årets prestation.

Presentationen av de nominerade till P4 Västmanlands Idrottspris 2016 fortsätter. Kandidat nummer 6 är Västerås BK30, och lagkaptenen Jennifer Forsman Ekfeldt är glad över att laget finns bland de sju nominerade.

 – Det känns jättekul. Vi är inte vana med sådana här forum så det är jättekul. Men samtidigt så känner man nog för första gången på länge att vi är förtjänta av det. Det vi gjorde i år är lite av en bragd.

Västerås BK30 tog klivet från Norrettan upp i Elitettan och svensk elitfotboll efter att först ha blivit seriesegrare i division 1, och sedan övertygande vunnit över Jitex i kvalet.

Nu hoppas Jennifer Forsman Ekfeldt på många röster.

– De som vet vad vi har gjort och genomgått i år de kommer att rösta på oss. Man kan bara hoppas att folk förstår hur stort det här är för oss och för Västerås damidrott och fotboll, att vi har gjort det här. Känner man att den prestationen är förtjänt av ett extra pris så hoppas jag att man röstar på oss.

Här kan du läsa om alla de nominerade och om hur du röstar på din favorit till P4 Västmanlands Idrottspris 2016.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".