Johan Mjällby, manager VSK Fotboll
Johan Mjällby, manager VSK Fotboll Foto: Samuel Sillén/Sveriges Radio

Johan Mjällby självkritisk efter VSK:s sjätteplats

"Mina ambitioner kan bli för stora"
11 min

Efter en lysande vårsäsong rasade det mesta under hösten för VSK fotboll. Nu ska säsongen summeras och bygget inför nästa säsong påbörjas.

Både kort- och långtidsskador på spelare var en orsak till raset under hösten. Men dagen efter seriespelets slut är VSK:s manager Johan Mjällby också självkritisk.

– Jag har inte riktigt fått ut den vinnarmentalitet jag besitter i det här laget. Vi saknar en del karaktär och vinnarinstinkt bland spelarna och det ligger mycket hos mig att utveckla det under nästa säsong.

Varför blev höstsäsongen som den blev?

– Vi saknade förstås vår målskytt Karwan Safari som bröt käken på två ställen under cupmatchen mot IFK Norrköping och sen tappade vi självförtroendet som är en sådan viktigt del. Men även andra skador på spelare som Jonas Hellgren och Boris Ljevar.

Hur vill du summera din tid i klubben så här långt?

– Intressant och frustrerande. Det har varit det hårdaste jobb jag haft inom fotbollen så här långt. Jag har lite för mycket ambitioner för jag måste förstå att de här spelarna i VSK inte är heltidsproffs. Många har jobb och studier vid sidan av. Men mycket börjar sätta sig nu och vi ska göra allt utom att äventyra klubbens ekonomi. Ett viktigt år för mig personligen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".