Jan Sjöstedt, ordförande i Västerås skidklubb
Jan Sjöstedt, ordförande i Västerås skidklubb. Foto: Robert Österlind/Sveriges Radio.

Skidspåren på Rocklunda snart åkbara

Jan Sjöstedt: Köldgraderna räcker inte till
3:20 min

Skidspåren vid Rocklunda i Västerås kan snart vara åkbara. Minusgrader och snön som börjar falla gör att dom som gör i ordning spåren är beredda.

I Västerås är det Västerås Skidklubb som i samarbete med Västmanlands Fastighetsskötsel gör iordning längdspåren. Det som behövs är lite mer natursnö, säger Jan Sjöstedt Västerås Skidklubbs ordförande.

– Ja det behövs väl lite till för att man ska kunna få till någonting, även om vi brukar snabbt få till på Apalby gärde. Än ser det väldigt tunt ut. När det gäller konstsnöspåret så får vi väl avvakta lite till. Köldgraderna räcker inte till och så är det alldeles för hög luftfuktighet, säger Jan Sjöstedt.

– Såhär i början av köldperioden är det högre luftfuktighet. Vi brukar få vänta tills Mälaren har lagt sig innan det blir riktigt torrt, säger Jan Sjöstedt Västerås Skidklubbs ordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".