polisbil
Foto: Johan Nilsson/TT

Västmanlänningar misstänkta för mordförsök i Gävle

Tre män har anhållits misstänkta för mordförsök i Gävle. Alla tre har kopplingar till Västmanland uppger Arbetarbladet och vlt.

De tre männen kom in på en restaurang i centrala Gävle vid midnatt och började bråka med personalen. Två gäster som ingrep skadades av männen, säger åklagaren i fallet, Peter Olofsson.

– Det visade sig att det var två män som var knivskurna, vad jag hörde så var det allvarligt. En var knivskuren i bålen och en åt höften till, säger han i en intervju med P4 Gävleborg.

Även ett vittne som följde efter männen ut blev misshandlad med batong.

Männen försvann från platsen i en bil, men en polispatrull kunde snabbt gripa dem efter att de sladdat med bilen in i en trottoar och stannat. Samtliga tre grips och efter förhör beslutade åklagare att anhålla dem.

De tre männen är 50, 30 och 23 år och har alla tre kopplingar till Västmanland, uppger tidningarna Arbetarbladet och vlt. De är alla dömda för brott tidigare och har kopplingar till MC-gäng. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".