William Wikman, VIK Hockey
Foto: Jimmy Gerdin

VIK Hockey lånar forward av Leksand

Spelaromsättning i VIK Hockey fortsätter snurra. Nu lånas forwarden William Wikman från Leksand under de fyra kommande matcherna.

Strax efter att beskedet om att nyförvärvet Marcus Persson blir borta resten av säsongen så meddelar VIK Hockey att de lånar in en forward från Leksand.

Det handlar om den 19-årige junioren William Wikman som lånas under de närmaste fyra matcherna och är spelklar redan ikväll mot Almtuna.

– Vi är skadeskjutna och kort på folk och är i behov av att få in spelare, säger VIK:s assisterande sportchef Patrik Zetterberg till klubbens hemsida om varför VIK lånar in ytterligare en spelare.

Wikman beskrivs som en rivig energispelare och en duktig skridskoåkare.

– Han är inte rädd för att ta sig på de ställen som det kan göra lite ont och han vill verkligen betala priset för att göra mål, säger Zetterberg.

I Leksand har han mest spelat med J20-laget där han gjort mycket poäng men även spelat fyra SHL-matcher och svarat för ett mål.

– Jag är stark, har mycket vilja och ett bra skott och går hårt på mål, säger William Wikman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".