VSK Fotbolls supportrar

VSK Fotboll gör plusresultat igen

"Har inte hänt på många år i VSK Fotboll"
1:15 min

Hösten var tung för VSK Fotboll som slutade sexa i tabellen. Ekonomiskt går det bättre då klubben kommer göra ett positivt resultat för andra året i rad.

– Vi har en budget på knappt 200 000 kronor som vi ser ut att hålla vilket blir andra året i rad som vi har ett positivt resultat och det har inte hänt på många år i VSK Fotboll, säger Christina Liffner som är ekonomiansvarig i klubben.

Den gångna helgen så avslutade VSK Fotboll årets säsong med att förlora hemma mot BK Forward med 1-3.

Till slut blev det en sjätteplats för VSK i division 1 norra efter en tung höst resultatmässigt.

Mer glädjande är det ekonomiska läget. 

Ett positivt resultat på 200 000 kronor gör att VSK:s negativa egna kapital nu är nere i en miljon att jämföra med de tre miljoner för två år sen då konkurshotet var påtagligt.

Men det finns dock några orosmoln på den grönvita himlen.

Jag litar på att våra partners kommer betala och jag hoppas att de gör det snart.

Dels att Benfica satt sig på tvären när det gäller pengarna för Victor Nilsson Lindelöf och dessutom ett antal inbetalningar från sponsorer som inte kommit in i tid in vilket gör att klubben hamnat i likviditetsproblem.

– Vi har några sena betalare vilket gör att vi får sitta och verkligen räkna om vi har pengar till löner eller kan betala den här räkningen. Det kan alltid ställa till det men jag tror inte vi gör någon kundförlust utan jag litar på våra partners kommer betala och jag hoppas att de gör det snart, säger Liffner.

Under de två år som passerat sedan krisen var som störst och samarbetet med VSK Bandy inleddes så har omsättningen fördubblats.

Men för att ta ytterligare kliv och att ta steget upp i Superettan så siktar klubben att öka budgeten kring det sportsliga med en miljon kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".