Avspärrning Östermalmsgatan.
Fastighet avspärrad Östermalmsgatan. Foto: Samira Jonsson Orfanidis/Sveriges Radio.

Mordmisstänkt 20-åring häktades idag

Den 20-årige västeråsare som är misstänkt för att ha knivmördat en man på Östermalmsgatan i Västerås i helgen, häktades idag av Västmanland tingsrätt.

Det var i söndags morse som en 30-årig man hittades död i ett trapphus på Östermalmsgatan i centrala Västerås. Mannen hade skador från knivhugg och redan samma dag greps en 20-årig man från Västerås.

Enligt 20-åringens advokat erkänner han att han knivhuggit 30-åringen, men hävdar att detta skedde i självförsvar, att han upplevde sig vara i en nödsituation och därför inte gjort sig skyldig till något brott.

Men tingsrätten i Västmanland gick på kammaråklagare Carl-Johan Norströms linje. 20-åringen häktades idag, på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Åklagaren är förtegen om motivet men det är klarlagt att det fanns en koppling mellan de två männen, som också var på samma fest på Östermalmsgatan på lördagskvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".