Sara Johansson, tävlingsledare i ridhallen i Strömsholm.
Sara Johansson, tävlingsledare för Inomhus-SM och Strömsholms Riders Open. Foto: Samuel Sillén / Sveriges Radio

Strömsholm - helgens huvudstad för svensk ridsport

"Det blir hästar i manegen från tidig morgon till sen kväll"
2:01 min

I dag inleds fyra dagar av intensivt tävlande när Riders Open och Inomhus-SM för juniorer, unga ryttare och seniorer startar i Strömsholm.

Tävlingarna arrangeras i ett samarbete mellan Strömsholms Ridsportförening och Ridskolan Strömsholm. Och det var en förväntansfull Sara Johansson, tävlingsledare för Strömsholms Riders Open, där Inomhus-SM ingår, som mötte upp med P4 Västmanlands reporter några timmar innan tävlingarna drog igång.

– Det ska bli väldigt roligt när första hästen går in på banan. Vi har ju hållit på länge nu och jobbat med det här arrangemanget, säger hon.

Strömsholms Riders Open, det är inget nytt arrangemang, men paketet med Inomhus-SM är speciellt och det är stort för Strömsholm, menar Sara Johansson.

– Verkligen, just att stå som arrangör för SM är ju väldigt stort och att dessutom kunna ha de här kringklasserna, det gör att vi får en bredd på arrangemanget.

Tävlingarna pågår torsdag till söndag och totalt kommer ungefär 900 ekipage att delta. Av dem ingår 108 ekipage i SM-tävlingarna. De tävlingarna inleds på lördag och till finalen på söndag finns 20 platser som de gör upp om.

Vad betyder det då för Ridskolan och klubben att få möjlighet att arrangera en sådan här tävling på hemmaplan?

– Det betyder otroligt mycket och det är viktigt och en del av Strömsholm att vara tävlingsarrangör, säger Sara Johansson, tävlingsledare för Strömsholm Riders Open, som alltså inleds i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".