Linda Svedérus, lärare på Blåsboskolan i Västerås.
Linda Svedérus, lärare på Blåsboskolan i Västerås, visar hur man kan ha frågesport i klassen med hjälp av digitala hjälpmedel. Foto: Patrik Åström/Sveriges Radio.

Lärare i Västerås lär varandra om digitala läromedel

"Det här är ju en framtidskompetens"
2:18 min

På två konferenser ska lärare inom grundskola och förskola i Västerås ta del av varandras erfarenheter om digitala läromedel.

Tanken är att pedagoger ska kunna inspirera varandra och några lärare kommer under konferensen att föreläsa för sina kollegor om hur man kan använda den digitala tekniken i undervisningen.

Konferensen hålls på Lövängsskolan i Västerås. Dan Svanbom är utvecklare på enheten för didaktik och ämnesutveckling på Västerås Stad.

– Det här är ju en framtidskompetens. Vi vet ju idag egentligen inte vad ungdomar kommer att jobba med i framtiden, säger han.

– Man behöver kunna hantera datorerna på ett bra sätt, inte bara när det gäller det praktiska i lektionssalen. Det handlar också om att hantera källkritik, det här informationsflödet som finns i vår värld idag, att vara lite kritisk, och tänka på vem som säger vad och med vilket syfte, säger Dan Svanholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".