Magnus Edman ordförande Sverigedemokraterna i Västmanland.
Magnus Edman SD-ordförande i Västmanland. Foto: Sverigedemokraterna.

SD-ordförande tar avstånd från rasistiska inlägg

Magnus Edman (SD): Helt oacceptabelt
0:56 min

Sverigedemokraternas ordförande i Västmanland tar avstånd från de rasistiska inläggsom en partikamrat i landstinget har skrivit på nätet.

Katarina Broman, som är ersättare för Sverigedemokraterna i landstingsfullmäktige i Västmanland, har enligt sajten "Inte rasist men.." skrivit rasistiska kommentarer på nätet.

Tidigare idag har SD:s oppositionsråd i landstinget, Maria Liljedahl, tagit avstånd från inläggen, och även skrivit till Katarina Broman och uppmanat henne att ta en timeout.

Nu kommenterar också Magnus Edman, ordförande för SD i Västmanland, situationen.

– Förutsatt att de här uppgifterna stämmer, så är det helt oacceptabelt att en företrädare för SD uttrycker sig så här i tal och skrift, säger han.

Vad händer nu?

– Det blir medlemsutskottet centralt som får titta på det här och avgöra om den här förtroendevalda personen har en framtid i partiet eller inte, säger Magnus Edman, ordförande för SD i Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".