VästeråsIrsta
Besvikelse i hemmalaget efter storförlusten. Foto: Anna Ökvist/SR

Hallby knäckte VästeråsIrsta

Daniel Cederroos: Vi får inte träff på dem bakåt
1:19 min

VästeråsIrsta fick storstryk av Hallby i herrarnas handbollsallsvenska. Slutresultatet landade på hela 30-40.

Det var bortalaget Hallby som öppnade starkast och Sjöberg i hemmamålet lyckades inte få tag på några bollar alls.

Sjöberg blev sedan utbytt, men även Åsberg hade det svårt. Det var framförallt Hallbys anfallsspel som hemmalaget inte fick bukt med, det mesta Hallby gjorde stämde och de gjorde i princip mål på varenda kontring och hade stundtals lekstuga.

VästeråsIrsta tog timeout två gånger, men spelet förbättrades inte. Även Hallbys försvarsspel var bra och detta i kombination med slarv i hemmalaget ledde till ett halvleksresultat på 15-22. 

Hallby inledde målskyttet även i andra halvlek och spelet från första halvlek höll i sig för hemmalaget. Bortalaget utökade och ledde som mest med 12 mål. 

VästeråsIrsta tog ytterligare en timeout och kunde putsa till slutresultatet något, men trots 30 gjorda mål blev det förlust då Hallby gjorde 40 mål.

Matchens lirare, Daniel Cederroos, var besviken:

– Det är inte framåt vi förlorar matchen utan bakåt.

– De har ett av seriens bästa anfallsspel och deras kvickhet råder vi inte på idag, vi står alldeles för glest och täcker inte upp för varandra.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".